A Tisza-Tarna-Rima-Mente Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület szakmai fórumokat rendezett az elmúlt időszakban az összes LEADER pályázati felhívással kapcsolatban.

- A szakmai fórumok a LEADER Helyi Akciócsoport több településén kerültek megrendezésre. A helyi felhívásokkal kapcsolatban munkaszervezetünk fórumokat tartott az érdeklődők részére. A megtartott fórumokon ismertetésre kerültek a helyi felhívások, a HFS-ben megfogalmazott célok, a tevékenységek rövid leírásai, a tervezett keretösszegek, a támogatást igénylők köre, a támogatási intenzitás mértéke, a benyújtás kezdete és tervezett vége. Tájékoztattuk az érdeklődőket a várható önállóan támogatható tevékenységekről, az egyösszegű támogatási összeg felső korlátjáról. A pályázatok benyújtásáról, feltételeiről, az MVH regisztrációs szám szükségességéről, ügyfélkapunyitás jelentőségéről. Minden érdeklődő számára igyekeztünk megfelelő tájékoztatást nyújtani, a felmerült kérdésekre választ adni – közölte portálunkkal a szervezet.

Sikeres konzultációs alkalmak valósultak meg a Települési szolgáltatások fejlesztése, a Térség turisztikai kínálatának bővítése, Helyi terméket előállító, feldolgozó, forgalmazó vállalkozások támogatása, Az Akciócsoport településeinek környezettudatos fejlesztése, lakosaik életminőségének javítása, Társadalmi beilleszkedést elősegítő, értéktudatos és befogadó helyi társadalom megteremtése felhívásokkal kapcsolatban.

A kölcsönösen sikeres együttműködés érdekében a Tisza-Tarna-Rima-Mente Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület munkaszervezete személyes ügyfélfogadást és kihelyezett ügyfélfogadást tartott a megjelent öt felhívással kapcsolatban, melyeket a HACS több településén valósítottunk meg. Lehetőséget biztosítunk a személyes konzultációra, megbeszélésre, a munkaszervezettel történt előzetes időpont egyeztetést követően. Ezzel a lehetőséggel nagyon sok ügyfelünk élt, és bízunk benne, hogy a jövőben is megkeresik munkaszervezetünket a felmerült kérdéseikkel. A személyes konzultációra Kiskörén egyesületünk irodájában van lehetőség – írja a TTRM.