E-könyvben a hagyományok

Szakszerű leírások születtek a dél-hevesi településekről.

34 település - közöttük több dél-hevesi - fontos adatai is szerepelnek abban az elektronikus könyvben, amelyet a Dobó István Vármúzeum, a megyei levéltár és a Hevesi Múzeum munkatársai készítettek el. A Tisza-Tarna-Rima mente öröksége című elektronikus könyv anyaga Leader-pályázat segítségével állt össze.

Az alkotó csapat célja, hogy a Tisza-Tarna-Rima mente Egyesület területén lévő települések – főként a hevesi és a füzesabonyi járás alkotói - földrajzi, régészeti, történeti, kulturális és néprajzra vonatkozó ismereteit szakemberek feldolgozásában mutassa be. Kiemelt fontosságú volt az is, hogy az érintett települések fiataljai és a felnőttek megismerjék szűkebb hazájuk lényegi ismereteit. S hogy érdekessé váljon a gyerekek számára az ismeretanyag, a megjelenítés több esetben játékos vagy rejtvényformát ölt. A könyves projekt az eseménytörténetet 1945-ig, a kulturális örökséget napjainkig dolgozza fel részletesen kereshető formában.

Sok más dél-hevesi falu mellett a Tarna-menti települések, Kisköre és Heves városa is megtalálható a dokumentumban. Az ismereteket a www.ttrm.hu oldalon online felületen (kinyomtatható verzióval) és DVD formátumban egyaránt közreadták, itt mindent ingyen lehet olvasgatni.

LEADER: személyes konzultációra is van alkalom